Heerlijk beleg voor op de rijstwafel.
Porties voor 1 persoon

PAPRIKAPUREE

Ingrediënten:
1 paprika, 2 kerstomaatjes of bio tomatenpuree, 1 el olijfolie, 
gemalen pijnboompitten, kruiden (suggestie: Italiaanse tuinkruiden), zout en peper, flink wat cayennepeper (of klein stukje Spaanse peper), klein uitje, ½ teentje knoflook.

Bereidingswijze
Alle ingrediënten pureren. Als het te dun blijft, kun je wat boekweitmeel toevoegen.

FILET AMERICAIN

Ingrediënten:
200 gr tartaar (biologisch), 1 el biologische mayonaise, 1 el biologische ketchup, 
1 el extra vergine olijfolie, 1 el citroensap, 1 tl mosterd, 2 tl paprikapoeder, 1 tl chilipoeder.

Bereidingswijze
Alles mengen en op smaak brengen met peper en zout. Je kunt eventueel een fijngehakt uitje toevoegen, of kappertjes.

AVOCADO MET DRESSING

Ingrediënten:
1 avocado, 1 el olijfolie, 2 tl mosterd, peper, zout.

Bereidingswijze
Verdeel een avocado in plakjes over vier rijstwafels. Meng de olijfolie en de mosterd en voeg peper en zout toe. Verdeel dit over de avocado op de vier wafels.

Variatietips

  • Salade van eieren, mayonaise, avocado en/of garnalen
  • Salade van eieren, mayonaise, kurkuma en kerrie
  • Mayonaise met halve biologische cherrytomaatjes
  • Witte amandelpasta, met ongebrand sesamzaad en Himalayazout