Barbecuescene
“Auteur en barbecue goeroe Steven Raichlen staat al tien jaar aan de top van de internationale barbecuescene.. “zo lezen wij op de achterkant van dit mega dikke boek. Dat er een scene is, daarvan waren we niet eens op de hoogte. Om heel eerlijk te zijn; meer dan een paar mannen kookboeken over barbecueën met veel vleesrecepten, zijn wij tot op heden niet gekomen. En.. o ja, het kookprogramma met Herman den Blijker en Martijn Krabbé of was dat iets met koken op reis..

Zelf doen
Nou ja, duidelijk is, dat barbecueën voor ons toch echt wel een beetje een mannenverhaal is. Het aansteken van de barbecue hebben we onszelf wel eigen gemaakt; in het kader van ‘zelf doen’ een prima actie. Ook het marineren van het vlees, de gepofte aardappel, het stokbrood en de kruidenboter, salade en satésaus daar draaien we ons hand niet voor om.

Variatie en goed doen
IMG_0451 (2)En toch.. die behoefte aan eens iets anders dan de standaard producten. Meer genieten van deze toch wel intrigerende manier van koken, bakken, grillen of hoe je het ook noemt. De gezelligheid, de tijd nemen, er is zoveel mogelijk. Maar hoe doe je dat nu eigenlijk écht goed? Wij wilden natuurlijk ook wel eens goed beslagen ten ijs komen en op de meest eenvoudige manier het perfecte stukje vlees presenteren alsof we de culinaire held zelf zijn. En dat kan!

De inhoud
Het boek neemt met prachtige foto’s stap voor stap mee in de geheimen van het barbecueën en grillen van vlees, vis, groente en desserts. Met enorm veel aansprekende full colour foto’s is het echt een heerlijk boek om door te nemen, al is het met het formaat (bijna 500 pagina’s!) bijna een bijbel te noemen. Alhoewel de oorspronkelijke Engelse versie al uit 2001 is, is de vertaling en de lay-out uit 2013 hip, modern en doet wat Amerikaans aan.

Voor wie en wat
De auteur wilde dit boek schrijven voor vrouwen die zich niet echt thuis voelen in het barbecueën en voor de mannen die graag willen voldoen aan de verwachting een barbecue expert te zijn. De vragen die iedereen heeft maar nooit hardop stelt, worden in dit boek beantwoord. Het toont het hele proces van een barbecue aanschaffen, het veilig aasteken en de technieken van barbecueën. Basisgerechten die iedereen moet kunnen bereiden; een perfecte kipfilet, visfilet die niet blijft plakken én meer spectaculaire schotels.

Favoriet
IMG_0454 (2)Onze favorieten zijn vooral de creatieve manieren om groenten te grillen! Van de meer standaard mais waarbij je het blad als handvat gebruikt, het grillen van asperges tot zoete aardappel met ahorn-kaneelboter. Maar ook de kip met walnoot-dille pesto, salade van gegrild rundvlees en gerookte kalkoen in cajunstijl.

Ons loopt het water in de mond! En de ervaring leert dat de gerechten inderdaad goed te maken zijn. Veel handige tips voor zowel de beginnende als de gevorderde barbecuer. Ook als het weer wat minder is, zijn veel gerechten in je keuken op de grillplaat te bereiden. En de kruidenmengsels, toetjes kunnen altijd!

Vitaal & Co Advies:
Of je nu van vlees, vis of groenten houdt, dit barbecueboek is een prachtige combinatie van leer- en kookboek! Een echte aanrader om zowel de techniek van de bereiding onder de knie te krijgen, te variëren in je voeding én heerlijk te eten. Geniet lekker!