Ben je net als wij altijd op zoek naar lekkere gezonde ontbijtjes. Probeer dan eens deze cake.  Gezond, eenvoudig te maken en ideaal om een paar dagen te bewaren. Bij ons inmiddels toegevoegd aan het ontbijtassortiment. En ook de kinderen nemen deze cake graag mee naar school.

Bereiding (5 minuten + 30 minuten in de oven)
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Doe alle ingrediënten met uitzondering van de moerbeien, noten en
blauwe bessen in een kom en mix tot de inhoud dik en romig is.IMG_5723 200 x 200
Voeg de moerbeien, noten en blauwe bessen toe en roer door.  Schep alles over in een cakevorm, ingevet met roomboter of kokosvet en plaats voor 30 minuten in de oven.  De cake blijft een klein beetje vochtig van binnen.

Ingrediënten (cakevorm van 30 cm)
4 eieren
4 grote bananen
120 gram havervlokken
2 tl kaneel
1 tl vanillepoeder, ongezoet
3 et gedroogde moerbeien
3 et paranoten in kleine stukjes gehakt
5 et blauwe bessen
of voeg toe 
wat je zelf lekker vindt

Eet smakelijk!

 

Inspiratiebron: Powerfood van Rens Kroes