9200000026532949

 

 

“Toegankelijk, inspirerend en compleet”

Zo prijkt de recensie van dit boek op bol.com. De naam Amber Albarda alleen al wekt bij ons nieuwsgierigheid. Als je zo’n mooi klinkende naam hebt, die je toch echt even bewust moet uitspreken wil je je tong er niet over breken, hoe zijn haar boeken dan?

 

Inleiding

Wij kwamen haar naam al vaker tegen. En dat kan ook bijna niet anders. Direct na het verschijnen van haar eerste boek in 2010, blijkt Amber Albarda met haar Food-IQ-methode een schot in de roos te zijn. Ook dichter bij huis hoorden wij positieve berichten over het boek. Een natuurvoedingsadviseur in opleiding heeft de adviezen uit het boek opgevolgd, haar voedingspatroon aangepast en is nu vrijwel hoofd- en buikpijn vrij. Een inspiratiebron voor ook anderen overigens, bijvoorbeeld als het gaat om het vervangen van plastic producten in de keukenlade en het gebruik van natuurlijke verzorgingsproducten.

Media en publiek omarmen in ieder geval haar kennis over voeding en levensstijl. Zij schreef sinds die tijd nog vijf succesvolle boeken boordevol recepten, informatie, en met prachtige fotografie. En zij is op diverse social media actief.

 

Haar bestseller ‘Eet jezelf mooi, slank & gelukkig’ is sinds kort geheel hernieuwd, in een vormgeving die dit basisboek nog beter recht doet. Amber was een van de eersten die schreef over het effect van tarwe, zuivel en suiker, en zij verwerkt in deze editie de nieuwste inzichten. Een belangrijke bron van informatie voor iedereen die zijn gezondheid belangrijk vindt.

 

Achtergrond

De schrijfster is naar aanleiding van haar gezondheidsklachten op onderzoek uit gegaan en ontdekte dat al haar klachten te maken hadden met haar voedingspatroon/levensstijl. In het boek vertelt ze hier over, enthousiast en goed begrijpelijk. De essentie is om zo puur mogelijk te eten. Ze geeft uitleg over wat fastfood, suiker en andere bewerkte producten met je lichaam doen. En hoe je dit zelf het beste kunt toepassen, zodat je je beter voelt en eventueel afvalt. Amber Albarda staat ook bekend om haar recepten. Deze staan niet alleen in dit boek, maar zij heeft meerdere boeken op de markt gebracht. Zij schrijft (kook)boeken, is voedingscoach, moeder en toegewijd chocoladeliefhebber. Ze is mede-organisator van het Better Event in de RAI waar wij van Vitaal & Co al eerder over schreven. Ze geeft regelmatig workshops over voeding & gezondheid, lezingen voor bedrijven en is inmiddels aan haar achtste boek bezig.

 

De kracht van voeding

De essentie van het boek is te laten zien dat voeding een enorme impact heeft op je lichaam. De kracht van voeding. Een voedingspatroon dat bij je past, levert een optimale gezondheid en een optimaal gewicht op. Dit boek draait niet om afvallen, maar om verandering van eetgewoontes. Afvallen en een gezond gewicht bereiken is een logisch gevolg en geen doel op zich. De opzet van het boek is niet echt veranderd. Wel zijn hier en daar beweringen en adviezen iets aangepast aan de trends van nu. Zo is tarwe volledig in de ban gedaan en krijgen probiotica in de vorm van levende yoghurt meer aandacht.

Amber maakt duidelijk dat klachten en kwaaltjes in veel gevallen niet met medicijnen hoeft aan te pakken. Kijk naar de oorzaak, vraag jezelf af hoe je voedingspatroon is. Overgewicht, depressie, ontstekingen; deze klachten kunnen te maken hebben met je voedingspatroon of een verkeerde aanpak zoals crashdiëten.

 

“Kom van je suikerverslaving af, vergroot je geluksgevoel en vertraag het verouderingsproces, zonder ooit één calorie te hoeven tellen.”

 

Voedingsadviezen

De schrijfster spreekt vooral over puur en onbewerkt eten. Ongeraffineerde voedingsmiddelen zonder toevoegingen, smaakmakers/versterkers en andere e-nummers. Dit past in onze visie op een gezonde voeding en past binnen natuurvoeding. Zij heeft wel aandacht voor lokaal voedsel, maar spreekt niet echt over fairtrade producten als cacao, bijvoorbeeld. Wel wordt besproken hoe regulier vlees (dat vol zit met groeihormonen) de grond uitput en onze producten lang niet meer zoveel voedingsstoffen bevatten dan jaren geleden. Gelukkig heeft de schrijfster veel aandacht voor biologische voeding. Biologisch vlees, groenten en fruit bevat veel meer voedingsstoffen dan de reguliere versie. En om het lichaam minder te belasten; de lever heeft het in onze westerse maatschappij al zwaar genoegd door alle gifstoffen die wij te verwerken hebben.

 

“Volop energie hebben en lekker in je vel zitten,

is iets waar iedereen recht op heeft”

Hier staan wij als Vitaal & Co volop achter!!

 

Advies Vitaal & Co:

Kortom; ‘Eet jezelf mooi, slank & gelukkig’, is een inspirerend boek om te lezen als je aan de slag wilt met een ander voedingspatroon.

 

 

Inspiratiebronnen: Eet jezelf slank en gelukkig (Albarda), www.consumentenbond.nl; http://www.amberalbarda.nl/; https://www.bol.com