Ook wij gaan beiden dit jaar genieten van een heerlijke vakantie. Ieder op haar eigen manier. Yolanda gaat kamperen, 3 weken lang buiten zijn, lekker doen waar ze op dat moment zin in heeft. Miranda gaat rondreizen en de wereld ontdekken. Ieder haar eigen manier om tot rust te komen en vooral dat VRIJE gevoel te ervaren. Maar is dat vrije gevoel eigenlijk niet een kwestie van de juiste mindset? En is het niet de kunst dat vrije gevoel het hele jaar vast te houden? Ook als het geen zomer of vakantie is?

Wij denken van wel en delen graag onze tips voor een zomers VRIJ gevoel:zomertips 3 380 x 308

1. Tijd creëren

Heb je altijd het gevoel tijd tekort te komen? Herkenbaar?
Durf dan te kiezen voor wat jij wilt. Kijk naar wat jij wilt en naar jouw behoeften. In plaats van de behoeften van andere belangrijker te vinden. Durf wat uit handen te geven. Ook al doet een ander het anders dan jij. En vooral; verander je gedachten. Vertel jezelf dat je voldoende tijd hebt om te doen wat je moet doen EN om te genieten. Vanaf dat moment zal je meer ontspanning ervaren.  

2. Leef in het NU

Laat de controledrang. Vergeet je to-do lijst en je planning. Realiseer je hoeveel je eigenlijk van jezelf moet  Zelfs op vakantie leg je jezelf nog van alles op. Wij willen persé dat bepaalde restaurantje bezoeken of die drie boeken lezen die al maanden in de kast liggen. Probeer jezelf terug te verplaatsen naar het moment. Leef in het NU. Hoe doe je dat? Vraag jezelf steeds af hoe het NU met je gaat. Waar heb ik NU zin in. Wat zie je NU om je heen. Hoe ruikt het. Wat zie je als je wat beter kijkt. Stap uit je hoofd naar jezelf en kijk vanuit daar naar je omgeving.

zomertips 2 400 x 400

3. Verwonder je

Als je dan rond loopt in het NU. Verwonder je eens over de kleine dingen die je ziet, voelt en ruikt.
Wat zijn de bomen nog mooi groen. Wat heeft dat meisje een schattige glimlach. Heb je dat ijsje wel eens echt goed geproefd. Doe je ogen eens dicht en laat al je zintuigen spreken. GENIET!

4. Leef buiten

Grijp iedere kans om even buiten te zijn. In de zomer gaat dat vaak vanzelf. We trekken erop uit, strand, park of lekker in de tuin. Hou dat ook op werkdagen zo lang mogelijk vast. Wandel een stukje in je lunch pauze. Ga op de fiets of stap eens een halte eerder uit de tram. Plan eens een overleg in de buitenlucht. Samen een rondje om kan veel meer inspiratie geven dan dat vergaderhok.

5. Visualiseer een zomers gevoel!

Ben je in de zomer op een plek waar je blij van wordt? Gebruik dan al je zintuigen om de omgeving heel bewust in je op te nemen. Zie alles om je heen, ruik de geuren, hoor de wind of het water. Maak een mentale foto van je omgeving. Doe je ogen dicht en zie het plaatje voor je.  Met zoveel mogelijk details. Dit beeld kun je gebruiken wanneer je maar wilt. Met de bijbehorende gevoelens. Bijvoorbeeld als je druk en gestrest bent. Adem diep in en zie je zelf weer op die fijne plek.  Proef weer dat verfrissende glas water. Voel weer de warmte op je huid. En voel vooral hoe ontspannen je wordt.

Meer lezen of leren over gevoel? Check het artikel of onze workshop ‘van hoofd naar gevoel’.

Wij wensen je een fijne zomer!! Het hele jaar lang.